adscode
adscode
adscode

İTÜ Çekirdek girişimleri büyük yatırımlar almaya devam ediyor

İTÜ Çekirdek tarafından desteklenen girişimler, milyonlarca dolarlık yatırımlarla Türkiye ekonomisine katma değer sağlıyor.

İTÜ Çekirdek girişimleri büyük yatırımlar almaya devam ediyor

İTÜ Çekirdek’in liderliğinde başlayan girişimcilik yolculuğuna ortak olan ‘Dünyanın en iyi üniversite kuluçka merkezi’ İTÜ Çekirdek, her yıl ortalama 500 startup’ı destekleyerek, Türkiye ekonomisine milyonlarca dolarlık katma değer sağlıyor. 13 yılda 4. 500 teknoloji girişimini yetiştirerek, 1. 600’ünün şirketleşmesine katkı sağlayan İTÜ Çekirdek, girişimlerin 11. 000 kişiye istihdam yaratmalarına ve 270 milyon doları aşkın yatırım almalarına destek olmasıyla başarısını kanıtlıyor. Aralık ayında gerçekleşen Big Bang 2023’den bu yana 40 İTÜ Çekirdek girişimi toplamda 71 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım alan girişimlerin çeşitliliği dikkat çekiyor. Özellikle yazılım girişimcileri yüzde 85’lik bir oranla yatırım alan girişimlerin büyük çoğunluğunu oluşturuyor. İTÜ Çekirdek, son üç yıldır sadece yerel değil uluslararası girişimlere de destek veriyor. Yatırım alan girişimler arasında sağlık teknolojileri, enerji sektörü, otomotiv teknolojileri ve eğitim sektörüne odaklanan girişimler öne çıkıyor.

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, girişimcilik ekosistemine desteklerinin devam edeceğini belirtiyor ve İTÜ Çekirdek’in başarısının altını çiziyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder