adscode
adscode
adscode

İz Bırakan Mahir İz Programla Anıldı

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen programda, vefatının 50. yılında Mahir İz anıldı.

İz Bırakan Mahir İz Programla Anıldı

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Esenler Belediyesi, “İz bırakan muallim” olarak tanınan şair, yazar ve mütefekkir Mahir İz’i, vefatının 50. yılında düzenlenen bir programla anıdı.

Gülhane Parkı’nda bulunan Alay Köşkü’nde gerçekleşen program, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz’ın moderatörlüğünde Prof. Dr. Uğur Derman, Prof. Dr. Sadettin Ökten, Prof. Dr. Mehmet İpşirli ve yazar Mustafa Uzun’un katılımıyla gerçekleşti. Mahir İz’in tüm yönleriyle ele alındığı program, Esenler Belediyesi yayın organı Şehir Ekranı TV’de canlı olarak yayınlandı. MÜTEVAZI, VAKUR VE ASİL BİRİSİYDİİstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, “Mahir İz, kitaplardan tanıdığım birisi. Bendeki en canlı hatırası rahmetli Selçuk Eraydın hocamdır. Mahir hocayla çok özel hukuku olan birisiydi. Peygamber Efendimiz, ‘Salihlerin anıldığı yere rahmet iner’ buyuruyor. Bugün de bunun bereketini göreceğiz” dedi. Prof. Dr. Sadettin Ökten, “Balıkesir’de askerlik yaparken Mahir hocanın vefatını iştim. Yanına gidemedik. Mahir hoca bana. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin