adscode
adscode
adscode

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ümit Özlale Yola erken çıktım kazanacağım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ümit Özlale Yola erken çıktım kazanacağım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ümit Özlale Yola erken çıktım kazanacağım

Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ümit Özlale, "Benim önümde 6 aylık zaman var. Son üç aya girince zamanı kullanmak istedik ve önceden hareket etmek istedik. Bizim şu anda güvendiğimiz iki unsur var. Bir tanesi önce açıklayıp, zamanı kullanmak. Bir diğeri adayların liyakati ve aday oldukları yere hakimiyeti, donanımı" diye konuştuİYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

Özlale'nin sorulara verdiği yanıtlardan öne çıkan satır başlıkları şöyle:

"BEN BİR İDDİA ORTAYA KOYMAK İSTEDİM"

Bu sürecin hızlanmasındaki sebeplerden biri benim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını çok istiyorum. İzmir'i çok iyi yöneteceğimi düşünüyorum. Ben adaylığımın resmileşmesi konusunda genel başkanla konuştum. Sayın genel başkanımız Anadolu turuna başlamıştı. İzmir'e gelince hem teşkilatla buluştu aynı zamanda benim belediye başkan adaylığımı açıklamış oldu. İstanbul ve Ankara'da da yakın zamanda kendi adaylarımızı açıklayacağız. Ben bir iddia ortaya koymak istedim, adaylığım açıklandı. Bunu bir stratejik hamle olarak görmemek gerekiyor.

"ZAMANI İYİ KULLANMAK İSTEDİK"Önümüzdeki dönemde AK Parti kamu kaynaklarını hoyratça kullanacak. CHP de belediye kaynaklarını kullanacak. İYİ Parti'nin Hazine'den aldığı yardım AK Parti ile CHP'nin kullanacağı kaynaklarının yüzde 1'i ancak vardır. Benim önümde 6 aylık zaman var. Son üç aya girince zamanı kullanmak istedik ve önceden hareket etmek istedik. Bizim şu anda güvendiğimiz iki unsur var. Bir tanesi önce açıklayıp, zamanı kullanmak. Bir diğeri adayların liyakati ve aday oldukları yere hakimiyeti, donanımı.

"BİLİYORUZ Kİ, İZMİR KAZANACAK"

Geçen sefer de söylemiştim Tunç Bey'e kendisine sevgi ve selamlarımızı yollayayım. Kendisiyle görüş alışverişinde bulunmuştuk. Kendisine sevgi ve saygım çok fazladır. Burada günün sonunda İzmir'de seçime gireceğiz, Tunç Bey'le yarışacağız. Siyasi ahlak, etik, üslup çerçevesinde ben Tunç Bey'i eleştireceğim, o da beni eleştirecek. Biliyoruz ki, İzmir kazanacak.

"İZMİR HAK EDİLDİĞİ ŞEKİLDE YÖNETİLMİYOR"

Ben İzmir'i daha iyi yöneteceğimi düşünüyorum. Belediyenin birkaç şeyini eleştirebilirim sizin ekranlarınızdan. İzmirliyim, burası benim büyüdüğüm, okuduğum yer. Yakınlarım olduğu yer. Daha iyi bir belediyeciliğin İzmir'de mümkün olduğunu düşünüyorum. İzmir'in çok temel problemleri var. Birincisi kentsel dönüşüm. Manisa'dan İzmir'e gelince sizi körfez karşılar. Alsancak, Kordon, Urla yarımadası, Çeşme. Şehrin çeperine gittiğinizde Karabağlar, Buca, Balçova'nın arka taraflarına gittiğinizde İzmir'in hak ettiği yönetimi görmediğini intibak edebiliyorsunuz.

"BANKMATİK MEMURLARININ İŞİNE SON VERECEĞİM"

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin