adscode
adscode
adscode

İzmir'de Elektrik Akımına Kapılan 2 Kişiyle İlgili 6 Şüpheli Hakkında Gözaltı Kararı

İZSU Genel Müdürü ve Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü'nün de aralarında bulunduğu 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir'de yaşanan olayla ilgili bilirkişi raporu açıklandı.

İzmir'de Elektrik Akımına Kapılan 2 Kişiyle İlgili 6 Şüpheli Hakkında Gözaltı Kararı

İzmir'de meydana gelen su taşkını sırasında elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İZSU Genel Müdürü ve Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü'nün de aralarında bulunduğu 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Konak ilçesinde gerçekleşen olayla ilgili açıklanan bilirkişi raporunda, kazanın asli nedenlerinin İZSU ve Gdz Elektrik'in uygulamalarındaki ihmaller olduğu belirtildi.

Rapora göre, olay yerinde yapılan incelemeler sonucunda kabloların yüzeye yakın gömülü olduğu, yağmur suyu tahliye mazgalı ve drenaj borusu ile ilgili işler sırasında elektrik kablolarının daha da yakınlaştırıldığı ve bunun kazanın yaşanmasında etkili olduğu tespit edildi.

Ayrıca, altyapı çalışmalarında yeterli koordinasyonun sağlanamadığı ve hatalı durumların düzeltilmesi konusunda işbirliği yapılamadığı da raporda yer aldı. Şüphelilerin ifadelerinde, elektrik kablosunun yüzeye yakın olduğunu ve koruyucu borunun kesildiğini belirttikleri kaydedildi.

Olayın yaşandığı bölgede 5-6 yıl önce de benzer arızaların meydana geldiği ve bölgenin denize yakınlığı gibi yerel koşulların yeterince dikkate alınmadığı da raporda vurgulandı. Şüphelilerden 14'ü tutuklanmış, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Dosya kapsamında 5 şüphelinin daha olayda ihmalinin olduğu belirlenerek gözaltı kararı verildi.

Soruşturma devam ederken, olayda can kaybı yaşanmasını önlemek için elektrik tesisatlarında RCD ve RCM sistemlerinin kullanımı için düzenleme yapılması gerektiği vurgulandı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin