İzmir'de Gevreğe Zam Geldi!

İzmir'de sabah kahvaltılarında sıkça tüketilen gevreğe zam yapıldı. Detaylar haberimizde!

İzmir'de Gevreğe Zam Geldi!

İzmir'de sabah kahvaltılarında sıkça tüketilen gevreğe zam geldi. Artan maliyetleri gerekçe gösteren İzmir Pide ve Gevrekçiler Esnaf Odası, gevreğe zam istedi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin onayıyla 100 gramı 10 liradan satılan gevreğin fiyatı 90 gramı 12 buçuk lira olacak şekilde belirlendi. Bu zam Temmuz ayı itibariyle geçerli olacak. İzmir Pide ve Gevrekçiler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Erişen, zam taleplerinin 3 ay önce yapıldığını ve sonunda kabul edildiğini belirtti. Ancak Türkiye genelinde simit fiyatlarında kaos yaşandığını ve zam süreçlerinin uzadığını ifade etti. Erişen, esnafın ve ustaların maliyetlerinin arttığını ve bu zam talebinin önemini yitirdiğini dile getirdi. En son 10 ay önce gevreğe zam yapıldığını hatırlatan Erişen, İzmirli vatandaşların bu zamı anlayışla karşılayacaklarına inandıklarını söyledi. İzmir'de gevreğe yapılan zam haberini duyan vatandaşlar merakla zamın yürürlüğe girmesini bekliyor. Simit fiyatlarındaki belirsizliklerin devam ettiği bir dönemde, gevreğe yapılan zam kararı esnafı ve tüketicileri etkileyecek gibi görünüyor.