adscode
adscode
adscode

İzmir'in Özgün Apartmanı: Yeşilin İçinde Bir Huzur Noktası

İzmir'in Fahrettin Altay Mahallesi'nde bulunan 8 katlı Özgür Apartmanı, yeşilin içindeki rengarenk çiçekler ve egzotik bitkilerle sakinlerine huzur ve mutluluk sunuyor.

İzmir'in Özgün Apartmanı: Yeşilin İçinde Bir Huzur Noktası

Fahrettin Altay Mahallesi'nde kentin özgün mimariye sahip binalarından biri olan 8 katlı ve 52 daireli Özgür Apartmanı, sakinlerine adeta bir botanik bahçe sunuyor.

Avluda yaseminler, begonviller, kaktüsler, kauçuk ve ejder meyvesi ağaçları ile rengarenk çiçeklerin bulunduğu apartmanda, üst katlardan sarkan sarmaşıkların arasında kanarya sesleri yankılanıyor. Apartmanda 63 yaşındaki Halil ve 56 yaşındaki Ayhan Çoban kardeşler, bu güzellikleri sağlamak için özverili bir şekilde çalışıyor.

Manisa'nın Akhisar ilçesinden İzmir'e göç eden Çoban kardeşler, memleketlerinin doğasına duydukları özlemi gidermek amacıyla saksılara çiçek dikerek başladıkları çalışmalarını 30 yılda eşsiz bir avluya dönüştürdüler. Apartman sakinlerine dört duvar arasında farklı bir ortam sunan kardeşler, 200'den fazla bitkiyle katları donattı ve özenle bakımını gerçekleştirdi. Halil Çoban, yeşilin her zaman güzel hissettirdiğini belirterek, "Baharın yeşilini sevdiğimiz için apartmanın bu hale gelmesi için özen gösterdik. Bitkilerimize gece de bakıyoruz, durumlarını kontrol ediyoruz. Bakımları zorlu olsa da özen gösteriyoruz" dedi. Ayhan Çoban ise apartman sakinlerinin desteğiyle huzur buldukları bir ortam oluşturduklarını ve bitkilere evlat özeniyle baktıklarını vurguladı.

Apartmanın 30 yıllık sakinlerinden Rahmi Sezgin, Çoban kardeşlerin güzel bir ortam sağladıklarını belirterek, yazlık gibi bir avluda vakit geçirdiklerini ifade etti.

Apartman sakinlerinden Gürsel Kurtuluş Çapan da avlunun egzotik ve tropikal bir hava verdiğini dile getirerek, bu ortamda zaman geçirmenin mutluluk verici olduğunu söyledi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin