adscode
adscode
adscode

İzmir Merkezli Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

İzmir merkezli düzenlenen operasyonda tarihi eser kaçakçılığı ve suç örgütüne yönelik yapılan çalışmaların detayları paylaşıldı.

İzmir Merkezli Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 24 ilde düzenlenen operasyonda tarihi eser kaçakçılığı ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçlarına yönelik detayları paylaştı.

Operasyon kapsamında, organize suç örgütü üyelerinin yurt dışında faaliyet gösteren müzayede evlerine yasa dışı yollarla tarihi eserleri sattığı ve haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.

Banka hesap hareketlerinin incelenmesi sonucunda, örgüt elebaşı konumundaki şahsa ve aile bireylerine yaklaşık 72 milyon TL döviz cinsinden para transferi yapıldığı belirlendi.

Ayrıca, Hırvatistan'da ele geçirilen ve ülkemize iade edilen bin 57 adet tarihi eserin örgütün faaliyetleri kapsamında yurt dışına çıkarıldığı da ortaya çıktı.

"DEFİNE-1" operasyonu kapsamında kaçak kazılarla elde edilen tarihi eserleri yurt dışındaki müzayede evlerine satarak uluslararası tarihi eser kaçakçılığı yapan Organize Suç Örgütü üyeleri de yakalandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyon, tarihi eser kaçakçılığı ve suç örgütleri ile mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirildi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin