adscode
adscode
adscode

İzmir Selçuk'ta satranç turnuvası heyecanı! Çocuklar kıyasıya mücadele etti

Tüm Spor - İzmir Satranç İl Temsilciliği ve Selçuklu Belediyesi tarafından organize edilen Efes’in Çocukları Satranç Turnuvası'nın ilk etabı tamamlandı.

İzmir Selçuk'ta satranç turnuvası heyecanı! Çocuklar kıyasıya mücadele etti

Satrancı gelecek nesillere sevdirmek ve çocukların hayatına dahil etmek için harekete geçen Selçuk Belediyesi ve İzmir Satranç İl Temsilciliği, "Efes’in Çocukları Satranç Turnuvası" ile çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.

Çocukların sosyalleşmesi ve becerilerini keşfetmesi açısından önemli bir adım olan turnuvada genç satranç sporcuları, rakiplerini geride bırakmak için ter döktü. Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi'nde 26-27 Haziran tarihlerinde düzenlenen Efes'in Çocukları Satranç Turnuvası'na 6 yaşından 18 yaşına kadar 4 ayrı kategoride toplamda 99 satranç sporcusu katıldı.

8 yaş ve altı kategoride 31 sporcu, 10 yaş ve altı kategoride 32 sporcu, 14 yaş ve altı kategoride 26 sporcu, 18 yaş ve altı kategoride ise 10 sporcu şampiyonluk sevinci için kıyasıya mücadele etti. 

Çocukların heyecanlarına ortak olan Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin, turnuva öncesinde hakemlere teşekkür ederken sporculara başarılar dilemeyi ihmal etmedi.

AİLELER SPORCULARI YALNIZ BIRAKMADI

Oğlunun turnuvaya katılarak oyundaki seviyesini görmek istediğini aktaran Ömer Akçil, "Oğlum 3 yıldır satranç kursuna gidiyor ve stratejik bir oyun olduğu için satranç oynamayı çok seviyor. Turnuvayı duyunca katılmak istedik diğer çocuklarla oynayarak seviyesini görmesini istedik. Bu turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz" diyerek sevincini paylaştı.

Satranç turnuvasının çocukların gelişimi için daha sık aralıklarla düzenlenmesini istediklerinin altını çizen Gizem Özkök, "Bu turnuvaların daha da ilerlemesini ve artmasını istiyoruz. Emeği geçen herkese, Efes Selçuk Belediyesi’ne teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. 

"DİKKAT DAĞINIKLIĞINA FAYDASI OLDU"

Satranç sporunun kızının dikkat dağınıklığına faydası olduğunu aktaran Dilek Kalfaoğlu ise şöyle konuştu:

"Kızımın satranç oynamaya başlamasının dikkat dağınıklığına ciddi bir faydası olduğunu fark ettim. Bugün de çok güzel bir etkinlikteyiz. Efes’in Çocukları adı altında bir turnuva düzenleyip bizleri buluşturduğu için Filiz Başkan’a çok teşekkür ediyoruz."

8,10,14 ve 18 yaş ve altı olmak üzere dört ayrı yaş grubu için düzenlenen turnuva çerçevesinde ilk beşe giren, kızlarda ilk üçe giren çocuklar hak ettikleri kupaya kavuşacak.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder