adscode
adscode
adscode

James Webb Teleskobu, Penguen ve Yumurta Galaksilerinden İlginç Görüntüler Yakaladı

James Webb Teleskobu, Avrupa ve Kanada uzay ajanslarıyla birlikte Penguen ve Yumurta galaksilerine ait etkileyici bir görüntü paylaştı.

James Webb Teleskobu, Penguen ve Yumurta Galaksilerinden İlginç Görüntüler Yakaladı

NASA ve ortakları, Avrupa ve Kanada uzay ajanslarıyla iş birliği yaparak, James Webb Teleskobu'nun evrenin fotoğraflarını geri göndermeye başlamasının ikinci yılını kutladılar. Bu kutlamayla birlikte, Penguen ve Yumurta galaksilerine ait etkileyici bir görüntü paylaşıldı.

James Webb tarafından çekilen bu görüntüde, Dünya'dan 326 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan ve toplu olarak Arp 142 olarak bilinen etkileşimli galaksiler olan Penguen ve Yumurta galaksileri görülebiliyor. Galaksiler arasındaki etkileşim, hafifçe parlayan ters bir U şeklinde işaretlenmiş durumda.

Yıllar önce etkileşime giren bu galaksiler, yeni yıldız oluşumuna neden olmuş ve Penguen'de yılda 100 ila 200 yeni yıldız oluştuğu belirlenmiş.Görüntüde, Penguen ve Yumurta galaksilerine ek olarak, arka planda daha uzak galaksiler de görülebiliyor.

Uzay ajansları, bunun James Webb Teleskobu'nun kızılötesi kameralarının hassasiyetinin ve çözünürlüğünün bir kanıtı olduğunu belirtmiş.2021'in sonlarında fırlatılan James Webb Teleskobu, on yıldan fazla gecikmenin ardından uzayın derinliklerine açılan bir pencere olmuş ve çeşitli ilginç görüntüleri bizlere sunmaya devam etmekte. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder