adscode
adscode
adscode

Japonya'da İflas Eden Şirket Sayısı Rekor Seviyeye Ulaştı

Tokyo Shoko Research'in raporuna göre, Japonya'da 2024'ün ilk yarısında iflas eden kurumsal firma sayısı rekor seviyeye ulaştı. Yen kaynaklı mali sıkıntılar endişe yaratıyor.

Japonya'da İflas Eden Şirket Sayısı Rekor Seviyeye Ulaştı

Kredi araştırma kuruluşu "Tokyo Shoko Research" tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Japonya genelinde iflas eden kurumsal firma sayısı rekor seviyeye ulaştı. 2024'ün ilk 6 ayında ülke genelinde 4 bin 931 firma iflas etti ve bu, son 10 yılın en yüksek rakamı olarak kaydedildi. Raporda, iflas eden firmaların bıraktığı toplam mali yükümlülüğün de önceki yıla kıyasla yüzde 22,8 arttığı belirtildi. Bu artışta, zayıf yenin döviz karşısındaki değer kayıpları ve yükselen ham madde maliyetlerinin etkili olduğu ifade edildi. Hizmet sektörü 1619 firma ile en fazla iflasın yaşandığı sektör olurken, inşaat sektörü ise 947 firma ile ikinci sırada yer aldı.

Tokyo Shoko Research yetkilileri, zayıf yen kaynaklı fiyat artışlarının firmaları olumsuz etkilediğinden endişe ettiklerini ve 2024 yılında iflas vakalarının 10 bini aşabileceğini belirttiler.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder