adscode
adscode
adscode

JP Morgan Yatırımcı Sunumunda Bankacılık Sektörü ve Makroihtiyati Çerçeve Değerlendirildi

JP Morgan'ın yatırımcı toplantısında yapılan sunumda Türkiye'nin ekonomik durumu ele alındı

JP Morgan Yatırımcı Sunumunda Bankacılık Sektörü ve Makroihtiyati Çerçeve Değerlendirildi

JP Morgan'ın yatırımcı toplantısında yapılan sunumda Cevdet Akçay, Bankacılık Sektörü ve Makroihtiyati Çerçeve başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Akçay, sıkı para politikası duruşunun Türk lirası tasarruflarını artırdığını ve enflasyon beklentilerinin kontrol altına alınmasına yardımcı olduğunu belirtti.

Yüksek enflasyonun tasarruf ve tüketim üzerinde olumsuz etkileri olduğunu vurgulayan Akçay, enflasyondaki düşüş trendini engelleyen volatilitenin de önemli bir faktör olduğunu ifade etti. Akçay, TL mevduatların mayıs ayından bu yana azaldığını ancak hala ilk çeyrek seviyelerinin üzerinde olduğunu belirtti.

Mevduat sahiplerinin Kur Korumalı Mevduat'a (KKM) geçiş yaptığını aktaran Akçay, beklenen ve gerçekleşen reel faiz oranları arasındaki farka dikkat çekti. TL mevduat vadelerinde artış olduğunu söyleyen Akçay, TL likidite ihtiyacı ile mevduat oranları arasında pozitif bir ilişki olduğunu ifade etti.

Ayrıca, TL mevduatın payının arttığını belirten Akçay, döviz piyasalarındaki derinleşmenin likiditeyi artırdığını ve finansal koşulların hala sıkı olduğunu dile getirdi.

Bankaların kısa vadeli döviz kredi verme eğiliminde olduğunu ifade eden Akçay, tüketici kredi büyümesinin yavaşladığını ve sorunlu kredi oranlarının düşük seviyelerde olduğunu belirtti.

Son olarak, net faiz marjlarının toparlandığını belirten Akçay, bankaların uzun vadeli piyasa finansmanına erişimlerinin 2024 yılında iyileştiğini söyledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder