adscode
adscode
adscode

Kahramanmaraş’ta deprem faciasıyla ilgili davanın 4. duruşması görüldü

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem faciasıyla ilgili yargılanan 6 kişinin duruşması devam ediyor. Tutuklu ve tutuksuz sanıkların savunmaları dikkat çekiciydi.

Kahramanmaraş’ta deprem faciasıyla ilgili davanın 4. duruşması görüldü

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde 44 kişinin hayatını kaybettiği Said Bey Sitesi’nin yıkılmasıyla ilgili 3’ü tutuklu, 6 kişinin ‘Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 22,5’ar yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın 4’üncü duruşması görüldü.

4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuksuz sanıklar şantiye şefleri Murat Kaş (39), Halil İbrahim Us (34), tutuklu yapı denetim şirketi sahibi Halil Yıldız (55) ile ölenlerin yakınları ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Müteahhit Hasan Çam (53) ile statik proje ve uygulama denetim görevlisi Yavuz Kaygısız (55), duruşmaya tutuklu bulundukları cezaevlerinden, tutuksuz yapı denetim şirketi kontrol elemanı Melike Yıldız (33) ise yaşadığı şehirdeki adliyeden SEGBİS ile katıldı. Duruşmada yapı denetim şirketi sahibi Halil Yıldız, suçlamaları kabul etmeyerek karot örneklerin yönetmeliklere uygun alınmadığını iddia etti. Karot örneğinin alınma şeklini sorgulayarak bilirkişilerin duruşmada dinlenmesini talep etti. Müteahhit Hasan Çam ise sadece binanın finansörlüğünü yaptığını ve inşaattan anlamadığını belirterek tahliyesini talep etti.

İnşaattan anlamadığını, ilkokul mezunu olduğunu ifade eden Çam, tutukluluğunun kimseye faydasının olmadığını vurgulayarak tutuksuz yargılanmak istediğini belirtti. Diğer sanıklar da suçlamaları reddedip, önceki duruşmalarda verdikleri savunmalarını tekrarladı.

Mahkeme heyeti, yeni rapor için bilirkişiye gönderilen dosyanın gelmediğini belirttiği için tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 27 Eylül’e erteledi.

Yıkılan apartmanda annesi, babası, kardeşi ve dedesini kaybeden Tuba Erdemoğlu, adalet nöbeti tuttuklarını ve adaletin yerini bulmasını istediklerini söyledi. Erdemoğlu, suçluların cezalarını almasını ve yargılanmasını istediklerini belirterek adalet arayışlarının devam edeceğini ifade etti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin