adscode
adscode
adscode

Kanun teklifine karşı çıkan başkandan 'ötenazi' eğitimi!

Çocuk, kadın ve yaşlı vatandaşların ölüm ve yaralanmalarına neden olan başıboş köpekler için yapılan kanun değişikliğine karşı çıkan TVHB Başkanı Murat Arslan'ın İVHO başkanlığı döneminde 'ötenazi eğitimi' verdirdiği orta

Kanun teklifine karşı çıkan başkandan 'ötenazi' eğitimi!

Haber7

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Başkanı Murat Arslan, başıboş köpeklere yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne "Ötenazinin karşısında yaşamın yanında!" sloganıyla karşı çıkmıştı. Ancak Arslan'ın İstanbul Veteriner Hekimleri Odası (İVHO) başkanıyken 'ötenazi eğitimi' verdiği ortaya çıktı. 

VETERİNER HEKİMLERE 'ÖTENAZİ' EĞİTİMİ

2010 ve 2011 yıllarında Murat Arslan'ın başkanlığını yaptığı İVHO'nun veteriner hekimlere verilen eğitim için kılavuz olarak basılan kitapçıkta, ötenazinin nasıl uygulanacağına yönelik talimatların bulunduğu görüldü. 

"İNSANCIL YÖNTEMLER" TAVSİYE EDİLDİ

Ötenazi teknikleri arasında için enjeksiyon, ilaç, karbonmonoksit gibi yöntemler kullanılabileceğini belirtilirken bazı 'insancıl' yöntemlerin tavsiye edildiği gözlemlendi.

YAVRULAR İÇİN BİLE ÖTENAZİ UYGULAMASI YER ALIYOR

Verilen eğitimde köpek ve kedi yavrularına bile 'ötenazi'nin nasıl uygulanacağı yönelik yönergelerin yer aldığı belirlendi. 

2010'DAN 2024'E NE DEĞİŞTİ?

Veteriner hekimlere ötenazi eğitimi veren İstanbul Veteriner Hekimleri Odası, kanuni düzenlemeye yönelik 'katliam yasası' diyerek karşı çıkmıştı. 

Dönemin İVHO başkanı olan TVHB Başkanı Murat Arslan da "Ötenazinin karşısında yaşamın yanında!" sloganıyla afişler yaptırmış ve "Kanun teklifine hayır" demişti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin