Beşşar Esad'ın mal varlığı ortaya çıktı! Geride neler bıraktı? İşte çok konuşulacak serveti...
GALERİNİN DEVAMI



Esad ailesinin serveti, yıllardır paravan şirketler ve karmaşık mülkiyet anlaşmaları yoluyla gizlenmiş durumda. Özellikle İngiltere, Rusya, Dubai, Lübnan ve Hong Kong gibi ülkelerde gayrimenkuller ve banka hesapları olduğu biliniyor.
Bu varlıkların, Suriye ekonomisinin büyük bir kısmını kontrol eden şirketler aracılığıyla yönetildiği ve Esad’ın yakın akrabaları tarafından idare edildiği belirtiliyor. Arknews'in haberine göre Esad'ın toplam servetinin Suriye'nin 7 yıllık tüm bütçesine denk geliyor.
">
Beşşar Esad’ın Suriye’den ayrılma ihtimali, ülkede yeni bir belirsizlik döneminin başlangıcın kapısını aralayacağı ön görülüyor. Esad’ın geride bırakacağı servetin akıbeti ve bu servetin Suriye’nin geleceğinde nasıl bir rol oynayacağı merak konusu.
Uluslararası toplum, Esad’ın mal varlığının izini sürmeye ve bu varlıkların Suriye halkının yararına kullanılmasını sağlamaya yönelik adımlar atmaya hazırlanıyor.
">


ArkNews'in haberine göre, Suriye yönetiminin raporunda Esad'ın ailesinin toplam servetinin 1-2 milyar dolar olduğu belirtildiği ve gerçek tutarın kamuoyuyla paylaşılmadığı ve nerede saklandığı belirtilmediği aktarıldı.
">


Suriye'nin petrol kaynaklarından elde edilen gelirler.
">
Suriye'de ve daha önce yurtdışında edinilmiş mülkler, Şam ve Lazkiye'deki mülkler dahil.
">
Babası Hafız Esad'dan kalan servet (net bir rakam bulunmuyor)
">






SON DAKİKA HABERİ: Suriye'de rejim karşıtı güçlerin Şam'ı da kurtarmasının ardından diktatör Esed'in nerde olduğu konusunda meraklar arttı.
Kaçak Esed'in nerede olduğu ise İran Dışişleri Bakanı'nın Katar'daki açıklamasıyla ortaya çıktı.
İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI AÇIKLADI
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’yi ağırlayan Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, karşılama sırasında Esed'i kastederek “O şimdi İran’da mı?” diye sordu. Arakçi de “Evet, o İran’da” cevabını verdi.
Son dakika: Suriye'de bir devrin sonu! Şam muhaliflerin eline geçti! Esed ülkeyi terk etti
61 YILLIK KANLI REJİMİN SONU
2011'de özgürlük talebiyle başlayan halk hareketleri Suriye'de iç savaşa neden olmuştu. Suriye’deki 61 yıllık Baas rejimi Suriyeli muhaliflerin kilit öneme sahip yerleşkelere girmesiyle çöktü.
61 yıllık kanlı rejimin sonu! Batılı ülkelerden ilk tepki!
Gönder