adscode
adscode
adscode

Kayseri'de Irkçı Saldırılar: Provokatif Olaylar ve Sorular

Kayseri'de yaşanan ırkçı saldırılar ve provokatif olaylar hakkında ORSAM Direktörü Prof. Dr. Ahmet Uysal'ın ortaya koyduğu 11 önemli soru.

Kayseri'de Irkçı Saldırılar: Provokatif Olaylar ve Sorular

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yabancı uyruklu olduğu öğrenilen bir kişi, 5 yaşındaki yabancı uyruklu bir kız çocuğunu taciz ederken yakalandı. Olayın hızla ilçede yayılmasının ardından vatandaşlar tepki göstermek için toplandı. Ancak tepkiler kontrolsüz bir hal aldı ve Suriyelilere ait evlere saldırılar düzenlenerek işyerler ateşe verildi. Valilik, taciz şüphelisinin gözaltına alındığını duyurdu ve vatandaşlardan sakin olmalarını istedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise mağdur çocuk, kardeşleri ve annesinin devlet korumasına alındığını açıkladı. Kayseri'deki olaylarla ilgili 11 soru ortaya atan ORSAM Direktörü Prof. Dr. Ahmet Uysal, ırkçı saldırılara dikkat çekti.

Uysal'ın sorduğu sorular arasında, Le Pen'in Fransa'da mı yoksa Kayseri'de mi kazandığı, zulümden kaçanlara zulmetmenin Türklere yakışıp yakışmadığı, cezanın tekil mi kolektif mi verilmesi gerektiği gibi önemli konular yer aldı. Ayrıca Uysal, devletin mültecileri ve turistleri koruma yükümlülüğünü hatırlatarak, ırkçılıkla mücadele konusunda neden adım atılmadığını sorguladı.

Kayseri'deki ırkçı saldırılar ve provokatif olaylar, Türkiye'nin imajını olumsuz etkilerken, sorumlu insanlar ve aydınların sesini yükseltmesi gerektiğini vurguladı. Uysal, ırkçı saldırılara karşı tepki göstermek ve fikirsel düzeyde mücadele etmek gerektiğine dikkat çekti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin