adscode
adscode
adscode

Kayseri'den Suriye'ye Terör Grupları Taşındı!

Kayseri'den Suriye'nin kuzeyindeki güvenli bölgeye terör estiren gruplar Azez'e 100 araçla taşındı. HTŞ üyeleri bölgede olayları genişletti!

Kayseri'den Suriye'ye Terör Grupları Taşındı!

Suriye'nin kuzeyindeki güvenli bölgede terör estiren gruplar, Kayseri'yi bahane ederek Azez'e İdlib'den 100 araçla taşındığı ortaya çıktı. HTŞ üyeleri bölgeye yayılarak olayları genişletti. Konvoyun, Kayseri'deki olaylardan bir gün önce bölgeye gelmesi komplo iddialarını güçlendirdi.

Bölgedeki kaynaklar, Türk bayrağına saldıran kişiyi 'ajan' olarak nitelerken Suriye Geçici Hükümeti, Türk bayrağına saldıranlar ve provokatörleri yakalamak için çalışmalarını sürdürdü. İçinde araç ve motosikletlerin de bulunduğu yaklaşık 100 araçlık konvoy, İdlib'den Azez'e geçerek provokatörleri bölgeye taşıdı. Bu kişiler farklı noktalarda olayları kışkırttılar. Azez'e gelen araçların farklı aşiretler adına olduğu bilgisine ulaşıldı. Bölge kaynakları, bu kişilerin yüzlerinin kapalı olduğunu ve araçlarda ağır silahlar bulunduğunu belirtti. Olayların arkasında HTŞ terör örgütünün parmağı olduğu belirtildi. Türk bayrağına saldıran kişilerin kimlikleri tespit edilirken bazıları gözaltına alındı. Tüm olaylara karışanlar için geçişler kapatıldı. Zeytin Dalı Harekâtı bölgesiyle İdlib arasındaki geçiş noktaları sivil ve ticari geçişlere kapatıldı.

Kaynaklar, organize ve planlı bir saldırı olduğunu vurgulayarak istihbarat örgütlerinin amacının Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinden çekilmesi olduğuna dikkat çekti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin