KAYSO Başkanı Büyüksimitci: Mayıs Ayında İhracat Yüzde 25 Arttı

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, TÜİK verilerine göre mayıs ayında Türkiye'nin ihracatının yüzde 25 arttığını açıkladı.

KAYSO Başkanı Büyüksimitci: Mayıs Ayında İhracat Yüzde 25 Arttı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, TÜİK verilerini değerlendirerek mayıs ayında Türkiye'nin ihracatının önemli bir artış gösterdiğini açıkladı. Büyüksimitci, mayıs ayında ihracatın bir önceki aya göre yüzde 25,60 oranında artarak 351 milyon 859 bin dolar olduğunu belirtti. Geçen yılın Mayıs ayına göre de yüzde 7,31'lik bir artış yaşandığını kaydeden Büyüksimitci, bu artışın sevindirici olduğunu vurguladı.

İhracat pazarlarındaki durgunluğa rağmen yüksek oranda artışın devam etmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Başkan Büyüksimitci, sanayicileri bu başarılı performanslarından dolayı tebrik etti. Başkan Büyüksimitci, önümüzdeki aylarda ihracattaki artış trendinin daha da hızlanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.