adscode
adscode
adscode

Kıbrıs Barış Harekatı'nda yaşanan gelişmeler

Devlet erkanının KKTC'deki törenlere katılması ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in açıklamaları

Kıbrıs Barış Harekatı'nda yaşanan gelişmeler

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümü için devlet erkanı tam kadro KKTC'deki törenlere katıldı. Özellikle denizdeki geçit töreni Yunan basınında gerginliğe neden oldu. Rum tarafını ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten küstah bir açıklama geldi. Miçotakis, Türk askeri ve Türkiye’nin garantörlüğünün olmayacağı bir çözüm istediklerini belirtti. Kıbrıs Barış Harekatı'nı trajedi olarak nitelendiren Miçotakis, Ada’daki soruna çözüm bulunması için umutlu olduklarını dile getirdi.

Yunanistan Başbakanı, Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki konuşmasında "Tek hedefimiz iki bölgeli, iki toplumlu, işgal ordularının bulunmayacağı, modası geçmiş garantörlüklerin olmayacağı, üniter bir devlet, birleşmiş bir Kıbrıs’tır. " dedi. Miçotakis, Türk-Yunan yakınlaşmasının Kıbrıs sorununun çözümüne katkı sağlayacağını ancak herhangi bir taviz vermediklerini vurguladı. Türkiye ile görüşüyor olmalarının anlaşma ya da taviz verme anlamına gelmediğini belirtti.

Ayrıca, Türkiye'nin KKTC'yi tanıması gerektiğini ve Türkiye'nin işgal altında olduğunu iddia ettiği Kıbrıs'ın kuzeyinde suni bir oluşum olduğunu söyledi. Son dakika gelişmesine göre, Türkiye ve Yunanistan'ın KKTC'yi tanıyacağı duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kıbrıs'a deniz üssü yapmaktan çekinmeyeceklerini belirtti. Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanılan F-100 uçağı ise KKTC'de anıt olarak sergilenmeye devam ediyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder