adscode
adscode
adscode

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Devlet erkanının katılımıyla gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl kutlama törenleri

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Bugün, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Devlet erkanının adaya çıkarma yaptığı törenlere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli ve birçok bakan ve vekil katıldı. Gün boyunca Kıbrıs şehitleri için anma programları düzenlendi ve zaferin yıldönümü görkemli törenlerle kutlandı.

Törenler, Kıbrıs Türklerinin efsanevi liderleri Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş'ın anıt mezarlarını ziyaretin ardından Lefkoşa'da resmi geçit töreniyle başladı. Erdoğan'ın resmi geçit töreninde, Kıbrıs sorununda iki devletli çözümden geri adım atılmayacağı mesajını vermesi bekleniyor. Kutlamalar öncesinde TBMM'de kabul edilen 2 devletli çözüm tezkeresiyle Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümüne dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Törenlerde Türk Silahlı Kuvvetleri de gövde gösterisi yapacak. Türk donanmasının en büyük savaş gemisi TCG Anadolu, 50 gemi eşliğinde Girne'de denizde geçit töreni düzenleyecek. Türk Yıldızları gösteri uçaklarının yanısıra 4 F-16 savaş uçağı ve 2 Akıncı TİHA, Lefkoşa'daki resmi geçit töreninde uçacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından resmi törenle karşılandı ve Atatürk Anıtı'nı ziyaret etti. Anıta çelenk bırakan Erdoğan, şehitleri rahmetle anarak gazilere şükranlarını sundu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri de törene katıldı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin