adscode
adscode
adscode

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yılı Kutlamaları Devam Ediyor

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü kutlama törenleri devam ediyor. Devlet erkanı adaya çıkarma yaparken, siyasi liderler önemli açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yılı Kutlamaları Devam Ediyor

Bugün, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü kutlama törenleri için devlet erkanı adaya çıkarma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli, bakanlar ve çok sayıda vekil törenlere katıldı. Törenlerde Kıbrıs şehitleri için anma programları düzenlenirken zaferin yıldönümü görkemli törenlerle kutlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmalarında Kıbrıs Barış Harekatı'nın önemine vurgu yaparken, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğünü sağlayan bu tarihi harekatı kutlamaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin Kıbrıs Türk halkına verdiği destek ve Kuzey Kıbrıs'ın Türkiye için ne kadar önemli olduğu üzerinde durdu. Türkiye ile Yunanistan arasında diyaloğun güçlendirilmesinin Kıbrıs meselesine de katkı sağlayacağını ifade etti.

Törenlerde Türk Silahlı Kuvvetleri de gövde gösterisi yaparken, Türk donanmasının en büyük savaş gemisi TCG Anadolu, Girne'de denizde geçit töreni düzenledi. Türk Yıldızları gösteri uçakları, F-16 savaş uçakları ve Akıncı TİHA da hava gösterisi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC'ye yapacağı ziyaret, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından resmi törenle karşılandı. Törenlerde Türkiye'nin siyasi liderleri ve devlet erkanı yer aldı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin