KİK Bankaları Güçlü İştahla Büyümeye Devam Ediyor

Fitch Ratings'e göre, Körfez İşbirliği Konseyi bankaları Türkiye, Mısır ve Hindistan gibi önemli bölgesel pazarlarda varlıklarını büyütmek için güçlü bir iştah gösteriyor.

KİK Bankaları Güçlü İştahla Büyümeye Devam Ediyor

Körfez İşbirliği Konseyi bankalarının, iyileşen ekonomik koşullar ve kendi iç pazarlarına kıyasla daha iyi büyüme fırsatları nedeniyle başta Türkiye, Mısır ve Hindistan olmak üzere önemli bölgesel pazarlarda varlıklarını büyütmek için güçlü bir iştah gösterdiği bildirildi. Fitch Ratings'ten yapılan açıklamaya göre, pek çok KİK bankası Türkiye, Mısır ve Hindistan'da banka satın almak istiyor. Açıklamada, bu bankaların dış büyüme stratejisinin, iş modellerini çeşitlendirme ve karlılığı artırma amacını taşıdığı belirtildi. Türkiye, Mısır ve Hindistan'ın KİK'ten daha büyük potansiyele sahip olduğu vurgulandı. Özellikle Birleşik Arap Emirlikleri bankalarının Hindistan'a olan ilgisinin arttığı ifade edildi.