KİK Bankalarının Yurtdışı Genişlemesi Hız Kazanıyor

Fitch Ratings'in raporuna göre, Körfez İşbirliği Konseyi bankaları, Türkiye, Mısır ve Hindistan gibi önemli pazarlarda varlıklarını büyütmek için güçlü bir iştah gösteriyor.

KİK Bankalarının Yurtdışı Genişlemesi Hız Kazanıyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamaya göre, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) bankaları, iyileşen ekonomik koşullar ve büyüme fırsatları nedeniyle Türkiye, Mısır ve Hindistan gibi önemli pazarlarda varlıklarını genişletmek için güçlü bir iştah gösteriyor. KİK bankalarının yurtdışı genişlemesi, iş modellerini çeşitlendirme ve karlılığı artırma stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Özellikle Hindistan ile güçlü ve büyüyen finansal bağları olan Birleşik Arap Emirlikleri bankalarının Hindistan'a ilgisi de artmış durumda. Türkiye, Mısır ve Hindistan gibi büyük pazarlar, KİK bankaları için kendi iç pazarlarına kıyasla daha büyük potansiyele sahip. Türkiye ve Mısır'daki iştirakleriyle KİK bankalarının yurtdışındaki varlıkları yaklaşık 150 milyar doları buluyor. Yurtdışı genişlemesi, KİK bankalarının kendi iç pazarlarındaki zayıf büyümeyi telafi etmelerine olanak sağlıyor.