adscode
adscode
adscode

KİK ve Türkiye Arasında Serbest Ticaret Anlaşması Müzakereleri Başladı

Türkiye ve Körfez İşbirliği Konseyi arasında serbest ticaret anlaşması görüşmeleri başladı. İki taraf arasındaki ticaret hacmi 2,4 trilyon doları buluyor.

KİK ve Türkiye Arasında Serbest Ticaret Anlaşması Müzakereleri Başladı

Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) arasında serbest ticaret anlaşması (STA) birinci tur müzakereleri gerçekleştirildi.

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, müzakereler Ankara'da gerçekleşti. Anlaşma, mal ticareti, menşe kuralları, müteahhitlik, turizm, sağlık gibi alanları içerecek şekilde hizmet ticareti ve yatırımların kolaylaştırılması konularını kapsayacak.

Türkiye ile KİK üye ülkeleri (Bahreyn, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman) arasındaki toplam ticaret hacmi 2,4 trilyon doları buluyor. Bu anlaşma ile dünyanın en büyük serbest ticaret alanlarından biri oluşturulacak. Müzakerelerin tamamlanmasıyla birlikte, Türk firmalarına önemli fırsatlar sunulacak.

KİK üyesi ülkeler, Türk firmalarına müteahhitlik, lojistik, turizm gibi sektörlerde iş imkanları sağlayarak Türkiye'deki yatırımları artırmayı hedefliyor.

Türkiye ve KİK arasındaki serbest ticaret anlaşması müzakereleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'ne katılmasının ardından öncelikli hale getirilmişti. İki taraf arasındaki ticaret hacmi geçen yıl 31,5 milyar doları geçmişti..

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder