adscode
adscode
adscode

Kilis Zeytin ve Zeytinyağı Üretiminde Rekolte Beklentisi Arttı

Kilis'te zeytin ve zeytinyağı üretiminde yüksek rekolte beklentisi çiftçileri sevindirdi. Bu yıl 60 bin ton zeytin ve 10 bin ton zeytinyağı bekleniyor.

Kilis Zeytin ve Zeytinyağı Üretiminde Rekolte Beklentisi Arttı

Kilis, Türkiye'nin önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Geçen sezon 45 bin ton zeytin ve 6 bin ton zeytinyağı üretildiği kentte, bu yıl yüksek rekolte beklentisi çiftçileri sevindiriyor.

Kilis Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir, zeytin ve zeytinyağında var yılı olduğunu belirterek, bu sezonun çok yüksek rekolte beklentisiyle geçtiğini söylüyor.

Kent genelinde 300 bin dekar alanda 4 milyon 500 bin zeytin ağacından yaklaşık 60 bin ton zeytin ve 9 ile 10 bin ton zeytinyağı elde edilmesi bekleniyor.

Kilis Organik Zeytin Üreticileri Birlik Başkanı Hüseyin Polat da, çiftçilerin zeytin ve zeytinyağı üretiminde yüksek rekolte beklentisinden memnun olduğunu ifade ediyor. Geçen sezonun yok yılı olmasına rağmen rekoltenin yüksek olduğunu belirten Polat, bu yılın var yılı olduğunu vurguluyor. Çiftçilerin bahçelerine özenle baktığını ve bekleyiş içinde olduklarını dile getiriyor.

Kilis zeytinyağının özelliklerine de değinen Özdemir, tadı, aroması, polifenol oranı ve düşük asit oranıyla Uluslararası Avrupa yarışmasında altın madalya aldıklarını söylüyor. Toplanan zeytinlerin el değmeden yağa dönüştürülerek Türkiye'nin dört bir yanına gönderildiğini belirtiyor. Bu yıl yüksek rekolte beklentisiyle çiftçilerin yüzlerinin güleceği bir hasat dönemi bekleniyor. Kilis zeytin ve zeytinyağı üretimiyle adını duyurmaya devam ediyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder