Kira Artışı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Kira artışı yönetmeliğinde yapılan değişiklikler hakkında bilgi veren haber.

Kira Artışı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

2 yıldır kira sözleşmelerinde uygulanan yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasıyla birlikte konut kiralarında değişiklikler yaşanacak. Artık kira artışları yıllık TÜFE oranını geçemeyecek. Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, TÜİK'in hesapladığı rakamlara göre kira artışlarının yapılacağını belirtti.

Bu değişiklikle birlikte kiracılar ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıkların arabuluculuk yoluyla çözüleceği ve kanuni süreçlerin başlatılacağı vurgulandı. Altınay, kiracılar ve ev sahiplerinin mağdur olmadan anlaşarak ortak bir nokta bulmalarını tavsiye etti. Yeni düzenleme ile birlikte kiralık dairelerde talebin arttığı, bu nedenle tarafların uyum içinde hareket etmelerinin önemli olduğu ifade edildi.