adscode
adscode
adscode

Kiralarda Yüzde 25 Sınırı Kaldırıldı, Piyasalarda Köpük Etkisi Azaldı

Tanrıvermiş'in kiralarda yüzde 25 sınırının kaldırılmasına yönelik açıklamaları ve piyasalardaki gelişmeler hakkında bilgiler

Kiralarda Yüzde 25 Sınırı Kaldırıldı, Piyasalarda Köpük Etkisi Azaldı

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Başkanlığı görevini de yürüten Tanrıvermiş, kiralarda yüzde 25 sınırının kaldırılmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Kovid-19 salgını döneminde yeni gayrimenkul ve konut projeleri sayısında ciddi azalış yaşandığını belirten Tanrıvermiş, bu nedenle kiralarda artış meydana geldiğini ifade etti.

Yüzde 25 kira artışı sınırının dün sona erdiğine dikkat çeken Tanrıvermiş, bundan sonra imzalanacak kira sözleşmelerinin TÜFE'nin 12 aylık ortalamasına göre güncelleneceğini söyledi.

Tanrıvermiş, kiralarda ciddi artış olacağına dair beklentilerin gerçekçi olmadığını belirtirken, piyasalardan aldığı verilerle köpük etkisinin azaldığını gözlemlediğini ifade etti.

Kiracılara da uyarılarda bulunan Tanrıvermiş, kira sözleşmelerinde TÜFE'nin 12 aylık artış oranını aşmamaları konusunda dikkatli olmalarını ve kira sözleşmesiyle tahliye sözleşmesinin bir arada yapılmaması gerektiğini vurguladı.

Konut fiyatlarındaki artış hızının yavaşladığını belirten Tanrıvermiş, bu trendin devam etmesi halinde yıl sonuna doğru konut fiyatlarının enflasyon oranının altında kalabileceğini söyledi. Tanrıvermiş, Türkiye'de her 100 haneden 56'sının konut sahibi olduğunu ve konut üretiminin artırılması gerektiğini de dile getirdi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder