adscode
adscode
adscode

Kırgızistan, Özbekistan ve Kazakistan Turizm İşbirliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Kırgızistan, Özbekistan ve Kazakistan'ın turizm alanında işbirliği olanaklarını ele aldığı toplantı hakkında detaylı bilgiler

Kırgızistan, Özbekistan ve Kazakistan Turizm İşbirliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Kırgızistan, Özbekistan ve Kazakistan'ın temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, BDT İş Konseyi ve Turizm Konseyi Sekretaryası yetkilileri de yer aldı. Toplantıda, söz konusu ülkeler arasında turizm alanında işbirliği olanakları ve potansiyelinin ele alındığı vurgulandı.

Rusya ve Belarus'un mevcut kültürel, tarihi ve ekonomik bağlarına dayanarak ortak turizm alanı oluşturmaya yönelik artan ihtiyaca dikkat çekilirken, Kırgızistan'ın turizmde doğru yolda ilerlediği belirtildi.

Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı Turizm Departmanı Başkanı Maksat Usubaliyev, ülkenin turizm potansiyeline dikkat çekerek, gerekli yasal zemin ve uygun koşulların oluşturulduğunu ifade etti.

Kırgızistan'ın basitleştirilmiş vize rejimi ile turist çekmeyi hedeflediği ve geçen yıl ülkeyi ziyaret eden turist sayısının arttığı belirtilirken, diğer ülkelerin de turizm gelirlerinde önemli artışlar yaşandığı bilgisi paylaşıldı.

Kazakistan Turizm ve Spor Bakanlığı Turizm Endüstri Komitesi Başkanı Nurtas Karipbayev ve Özbekistan Turizm Devlet Komitesi Başkan Danışmanı Farhod Faizillayev, ülkelerinin turizm potansiyelini ve hedeflerini paylaştılar. Toplantıda, Kırgız halkının gelenekleri ve Özbekistan ile Belarus'un turizm potansiyeli de tanıtıldı. Üç ülkenin turizm alanında işbirliği yaparak bölgede turizm potansiyelini artırmayı hedeflediği vurgulandı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder