adscode
adscode
adscode

Kırkağaç Kavunu Bereketini Devam Ettiriyor

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde yetiştirilen kavunlar bu yıl 30 bin ton rekolte hedefliyor. Ata tohumuyla üretilen Kırkağaç kavunu, ağustos ayında sofralara gelecek.

Kırkağaç Kavunu Bereketini Devam Ettiriyor

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde bu yıl 10 bin dekarlık alanda ekimi yapılan kavunlardan 30 bin ton rekolte hedefleniyor. Bazı çiftçiler el yöntemiyle bazıları ise traktör yardımıyla kavun ekimini gerçekleştiriyor. Çapa işlemi yapılan Kırkağaç kavunu ağustos ayında hasat edilerek depolarda serin ortamlarda sırıklara asılıp alıcılarını bekleyecek. Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı, dünya çapında ünlü olan Kırkağaç kavununun hala ata tohumuyla üretildiğini belirtti. Özarı, ata tohumuyla üretim yapmaya devam ettiklerini ve bu yıl 10 bin dekar ekimleri olduğunu, toplamda ise 30 bin ton rekolte beklediklerini söyledi. Kırkağaç kavunu, yurt içinde satışa sunulacak ve ağustos ayında sofralara ulaşacak.

Özarı, kavunun lezzeti, dayanıklılığı ve lif yapısıyla ünlü olduğunu ve bu yıl yeni bir çeşit olan sarı dilimli kavunu da tüketicilere sunacaklarını belirtti. Ata tohumuyla üretilen Kırkağaç kavunu, hala geleneksel yöntemlerle ekilmekte ve çiftçilerin ata tohumu kullanmaya devam ettiğine dikkat çekti. Kırkağaç kavunu, ağustos ayında sofralarda yerini alacak ve bereketini sürdürecek.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder