Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da Buğday Hasadı Tam Gaz Devam Ediyor

Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerinde buğday hasadının yüzde 70'i tamamlandı. Çiftçiler, yüksek kalite ve verimden memnun.

Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da Buğday Hasadı Tam Gaz Devam Ediyor

Yaklaşık bir ay önce buğday hasadının başladığı Kırklareli'nde hasadın yüzde 70'i, Edirne'de 90'ı, Tekirdağ'da ise 60'ı tamamlandı. Geçen yıla göre kalite ve verimi yüksek buğdayı hasat eden bölge çiftçisinin de yüzü gülüyor. Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, kentte buğday hasadının sonlarına yaklaşıldığını belirtti. Arabacı, "Yağışı bol alan yerlerde verim biraz daha yüksek oldu. Ancak genel tabloya baktığımızda güzel bir sezon geçirdik. " dedi. Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan ise kentte buğday hasadının devam ettiğini belirtti. Şaylan, "Buğday hasadının yaklaşık 70'ini bitirmiş bulunmaktayız. Verim geçen yıl dekarda 400 kilogramlardaydı, bu yıl 500 kilograma ulaşıyoruz. " dedi. Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı da buğday hasadında verimin arzu ettikleri düzeyde olduğunu belirtti. Saygı, "Üreticilerimiz emeklerinin karşılığını inşallah alacak. " diye konuştu. Genel olarak iyi bir sezon geçiren buğday çiftçileri, yüksek verim ve kalite ile hasat döneminden memnun ayrılıyor. .