adscode
adscode
adscode

Kırkpınar’da Başpehlivanlar Yarın Kozlarını Paylaşacak

Kırkpınar'ın \"yiğit aslanları\" başpehlivanlar, 663. buluşmada yarın er meydanında güreşecek. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin favori pehlivanları ve geçmiş başarıları hakkında detaylı bilgi.

Kırkpınar’da Başpehlivanlar Yarın Kozlarını Paylaşacak

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, geleneğin devamı olarak 663. buluşmayla devam ediyor.

Başpehlivanlar, Mehmet Akif Ersoy'un da şiirinde bahsettiği gibi dünyanın en uzun soluklu spor organizasyonlarından biri olan Kırkpınar'da hünerlerini sergiliyor. Bu sene değişen format nedeniyle bir gün erken başlayan etkinlikte, pehlivanlar ve sporseverler yine Sarayiçi Er Meydanı'nda buluşacak. Başpehlivanlık müsabakalarında bu yıl 40 pehlivan mücadele edecek.

Favori isimler arasında "Uzun Pehlivan" Ali Gürbüz, "Geri Vitesi Olmayan Pehlivan" Orhan Okulu, "Sarı Fırtına" İsmail Balaban, "Er Meydanının Kuzey Yıldızı" Fatih Atlı, "Altın Puan Ustası" Mehmet Yeşil Yeşil, "Çayırın Sarı Fırtınası" Ertuğrul Dağdeviren, "Yorulmaz Pehlivan" Yusuf Can Zeybek, "Supleks Ustası" Cengizhan Şimşek, "Çayırın Efendisi" Mustafa Taş ve "İlk Sınavı, İlk Heyecanı" Enes Doğan gibi güreşçiler bulunuyor. Bu yılki Kırkpınar Yağlı Güreşleri heyecanı yüksek performans ve büyük mücadelelerle dolu olacak. Kırkpınar'ın geleneği ve rekabeti, yarın er meydanında tekrar gün yüzüne çıkacak.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder