Kırkpınar'ın Geleneksel Ağa Karşılama Ritüeli Gerçekleştirildi

Kırkpınar'ın önemli geleneklerinden biri olan ağa karşılama ritüeli Selimiye Camii Meydanı'nda gerçekleştirildi. Seyfettin Selim'i, Edirne Belediye Başkanı ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı karşıladı.

Kırkpınar'ın Geleneksel Ağa Karşılama Ritüeli Gerçekleştirildi

663'üncü Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'i, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş karşıladı. Kortej, hep birlikte Atatürk Anıtı'na yürüyüş gerçekleştirip Kırkpınar çelenginin sunumu gerçekleştirdi. Edirne Valisi Yunus Sezer de programa katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kırkpınar Marşı söylendi. Kortej, Pehlivan Mezarlığı'na giderek Adalı Halil ve Kara Emin pehlivanların mezarına karanfil bıraktı. Duaların ardından tören sona erdi. Başkan Akın ve Ağa Seyfettin Selim pehlivanlara başarılar diledi. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı Türkiş, lig formatına dikkat çekerek, en güzel Kırkpınar'ın gerçekleştirileceğini belirtti.