adscode
adscode
adscode

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: \"Kıbrıs Meselesi Türkiyesiz Çözülemez\"

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen sempozyumda Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılında önemli açıklamalarda bulundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: \"Kıbrıs Meselesi Türkiyesiz Çözülemez\"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Bizim kurumsal ve konjonktürel varlığımız her zaman olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti ile bu yolu yürümemizden geçer. Kıbrıs meselesi Rauf Denktaş'ın söylediği gibi Türkiyesiz çözülemez. " dedi. Tatar, İstanbul Üniversitesi ve Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği tarafından düzenlenen "Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50.

Yılında Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada Kıbrıs Türkü'nün birlik içinde olması gerektiğini vurgulayarak, "Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50.

yıl dönümünü kutlarken, Doğu Akdeniz'de her türlü tahakküme, her türlü saldırıya rağmen Türk Devleti'nin varlığıyla büyük bir başarıya imza attığımızı beyan etmek istiyorum. " şeklinde konuştu.

Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni güçlendirmek adına ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirterek, "Uluslararası toplum insan hakları ihlaliyle bize diz çökertmeye çalışıyor. Bu çağda seyahat, ticaret ve sporda bile ambargo uygulanması onların ne kadar samimiyetten uzak olduğunu gösteriyor. " ifadelerini kullandı. Ayrıca Tatar, Türkiye'nin Kıbrıs konusunda en büyük destekçisi olduğunu vurgulayarak, "Kıbrıs meselesi Türkiyesiz çözülemez. Türkiye, her zaman ana vatan olarak orada olacaktır ve bu süreci birlikte yöneteceğiz. " dedi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder