adscode
adscode
adscode

KKTC Cumhurbaşkanı'ndan Kıbrıs'taki Gelişmelere İlişkin Önemli Açıklamalar

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs'taki son gelişmeler hakkında Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde.

KKTC Cumhurbaşkanı'ndan Kıbrıs'taki Gelişmelere İlişkin Önemli Açıklamalar

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekâtı başta olmak üzere, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Mari'de deniz üssü kurma girişimleri ve İsrail'in Güney Kıbrıs'ı lojistik üssü haline getirmesi konularında Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye önemli açıklamalarda bulundu. Tatar, Mari'de deniz üssü kurulması kararına karşı çıkarak, "Zaten yıllardan beri Güney Kıbrıs silahlanmaktadır. 20 Temmuz Barış Harekatı’mızın 50.

yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'deki parti liderleri ve gazilerimizle çok büyük bir kalabalık heyet Türkiye'den KKTC'ye gelecek ve halkımızla birlikte Kıbrıs Mutlu Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümünü kutlayacağız. " dedi.

Güney Kıbrıs'ın Kıbrıslı Türklere ve Türkiye'ye karşı yapılanmalar içerisinde olduğunu belirten Tatar, "Ortadoğu’da Kıbrıs'ın bir meselesi yok. Neden Kıbrıs adası meseleye bu kadar dahil oluyor? Kıbrıs kullanılıyor. Kıbrıs kullanılınca elbette Güney Kıbrıs hedef haline geliyor. Hepimizi etkileyecek boyutta gelişmelerin olabileceği endişesi içerisindeyim. " şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Güney Kıbrıs'ın askeri/istihbari amaçlı lojistik üs olarak kullanılmasının savaşın yayılma riskini arttırabileceğine dikkat çekerek, "Bütün bunlar Kıbrıs'ı hedef olarak ortaya atıyor. Buradaki potansiyele zarar veriyor. Gelecekte daha beter şeyler olabilir. " ifadelerini kullandı. Ersin Tatar, KKTC'nin tanınması konusunda da devam eden çabaları anlatarak, "Biz her gün KKTC'yi tanıtıyoruz. Artık bütün dünya Kıbrıs'ta iki ayrı devlet olduğunu biliyor. " dedi. Son olarak umutlu olduğunu ve adım adım ilerlediklerini söyleyen Tatar, "Adım adım ileri gitmekteyiz. " şeklinde konuştu. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder