adscode
adscode
adscode

KKTC'nin 50. Yıl Coşkusu Devam Ediyor

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türk ordusunun gösterdiği güçlü performansı ve birlik ruhunu vurguladı.

KKTC'nin 50. Yıl Coşkusu Devam Ediyor

KKTC’de 50’nci yıl coşkusunun hala devam ettiği belirtiliyor.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, kutlamaları gazetemize değerlendirdi ve Türk ordusunun yaptığı çıkarma ve gövde gösterisini göz yaşları içinde izlediklerini ve büyük bir gururla karşıladıklarını dile getirdi. Töre, Gazze’ye atıfta bulunarak Türk dünyasının acil olarak müşterek askeri bir pakt oluşturması gerektiğini savundu. "Hiç zaman kaybetmeden bu projeye başlamalıyız. Kıbrıs ve Karabağ gibi örnekler gösteriyor ki birleşirsek başarılı olabiliriz" dedi.

Federasyon projesinin artık gerçekçi olmadığını vurgulayan Töre, Rumlar ve Kıbrıs Türkleri'nin ayrı toplumlar ve devletler olarak geleceklerini planlamaları gerektiğini belirtti. Töre, yakın zamanda en az iki ülkenin KKTC'yi tanıyacağını öngördü ve Türk Devletler Teşkilatı'na katılmanın önemini vurguladı. Türk ordusunun gösterdiği güçlü performansın, Akdeniz'deki haklarını koruma ve ata topraklarını koruma adına büyük önem taşıdığını ifade etti.

Son olarak Töre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve muhalefetin Kıbrıs konusundaki birlik görüntüsünden memnuniyet duyduklarını ve tarihi kutlamaların bilinçlerini güçlendirdiğini sözlerine ekledi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder