adscode
adscode
adscode

KKTC'de İsrail'in Gazze Saldırılarını Protesto Etmek İçin Sokaklara İndiler

Lefkoşa'da Protesto Yürüyüşü: Filistin'e Destek Sloganlarıyla Dolup Taştı

KKTC'de İsrail'in Gazze Saldırılarını Protesto Etmek İçin Sokaklara İndiler

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yaşayan vatandaşlar ve ülkede eğitim gören yabancı öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Başkent Lefkoşa'da düzenlenen eyleme, hem yerli hem de yabancı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Eylem öncesi bir araya gelen katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik yürüttüğü saldırıları kınayarak dünya kamuoyunu harekete geçmeye çağırdı. Yapılan konuşmalarda, İsrail'in Gazze'yi tamamen yok etmeye çalıştığı ve bu duruma dünyanın sessiz kaldığı vurgulandı.

Protesto yürüyüşünde KKTC vatandaşları ve ülkede eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, Filistin'e destek vermek amacıyla bir araya geldi. Ellerinde Filistin bayrakları ve protesto dövizleriyle sokaklarda yürüyen kalabalık, "Filistin'e Özgürlük", "Soykırıma Hayır", "Nehir'den Denize Özgür Filistin", "Katil İsrail Filistin'den Defol" gibi sloganlar attı.

Eylem, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınamanın yanı sıra Filistin halkına destek ve dayanışma mesajlarını yükseltmek amacıyla düzenlendi. Katılımcılar, barış ve adil bir dünya için seslerini yükselterek insan haklarına ve özgürlüklere vurgu yaptılar.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder