adscode
adscode
adscode

Kocaeli de patlama

Kocaelinin Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisinin silosunda meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 12 kişi yaralandı

Kocaeli de patlama

Alınan bilgiye göre, saat 14.40 sıralarında Derince Limanı mevkiinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) silolarında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu.

Patlamanın sesi Gölcük, Körfez ve Karamürsel'den de duyuldu. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yaklaşık yarım saat önce yaptığı açıklamada, "Buğday tozu sıkışması kaynaklı patlama olduğunu değerlendiriyoruz. Hem denizden hem karadan tedbirlerimiz var. Gerekli tedbirleri alıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Patlamaya ilişkin açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise "Detaylı inceleme yapılmadan 'şudur' demek için erken ancak teknik arkadaşların verdiği bilgiyi tekrar ediyorum. Hububat siloları bunlar. Hem yükleme hem de boşaltma faaliyeti yapılıyor. Bu esnada açığa çıkan tozun patlamaya sebebiyet verebileceği ifade ediyor teknik arkadaşlar. Kendilerine sorduğumuzda verdiği bilgi bu yönde. Zaman zaman bu patlamaların olabileceği ifade ediliyor. Muhtemelen böyle bir durum söz konusu oldu. Daha detaylı çalışma yapılmadan kesin bir şey söylemek mümkün değil" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin olayın ilk anından itibaren sahada olduğunu kaydeden Büyükakın, "45 personelle arkadaşlarımız müdahale ediyor. Sağlık ekipleri var. Güvenlik ekipleri var. Tüm ekipler alandalar" diye konuştu.

Patlamada yaralanan 3 kişi entübe edildi

Hastaneye kaldırılan 12 yaralıdan 3'ünün entübe edildiğini kaydeden Başkan Büyükakın, "Diğerlerinin durumu iyi. Sağlıkçılarımız elinden geleni yapıyor. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Toplam 60 silonun bulunduğunu belirten Büyükakın, "60 tane silo var. 13 tanesinde yıkım olduğu söyleniyor" diye konuştu.
Tüm yaralıların hastanede tedavi altına alındığını da sözlerine ekleyen Tahir Büyükakın, "Aranan kimse yok, herkes bulundu. Bu da kesin bilgi mahiyetinde. Şu anda içeride kimsenin olmadığına eminiz. Yaralı sayısında artış beklenmiyor. Hepsi bulunmuş ve hastanelere sevk edilmiş durumda" dedi.

"İhmal varsa gereken yaptırımlar uygulanacak"

Büyükakın, bu tür alanların denetleme yetkisinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde olduğunu belirten Büyükakın, "Onların düzenli olarak denetim yaptığını biliyorum. Konu ile ilgili detaylı incelemeler yapıldıktan sonra ihmal varsa gereken yaptırımlar uygulanacak ama henüz bunu değerlendirmek için çok erken. Olay olalı 1 saat kadar oldu" dedi.
Aynı zamanda Büyükakın, olay yerindeki tüm yaralıların hastaneye sevk edildiğini de sözlerine ekledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin