adscode
adscode
adscode

Konya Bilim Merkezi'nin 5. Astronomi Festivali Büyük İlgi Gördü

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen AstroFest, astronomi meraklılarını bir araya getirdi.

Konya Bilim Merkezi'nin 5. Astronomi Festivali Büyük İlgi Gördü

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Konya Bilim Merkezi’nin 5. Astronomi Festivali (AstroFest), astronomi meraklılarını bir araya getirerek büyük ilgi gördü.

“Herkese Biraz Gökyüzü” temasıyla gerçekleştirilen festival, geçtiğimiz haça sonu Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Beyşehir Atabey Gençlik Kampı’nda düzenlendi. Katılımcılar, astronomi ve uzay bilimleri üzerine meraklarını programdaki akademisyenler ve uzman astronomlar sayesinde giderme fırsatı buldu.

Farklı yaş gruplarına hitap eden temalarda astronomi ve STEAM atölyeleri, yarışmalar, doğa yürüyüşleri, gündüz ve gece gökyüzü gözlemleri, söyleşiler ve sunumlarla dolu bir etkinlik gerçekleşti. AstroFest’e katılan uzay ve bilim meraklıları, etkinliğin verimli ve eğlenceli olduğunu belirtirken, düzenleyenlere teşekkür ederek yeni etkinlikleri sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti. Konya Bilim Merkezi, ülke genelinde düzenlediği etkinliklerle astronomi biliminin gelişmesine ve popülerleşmesine katkıda bulunmayı sürdürecek. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder