Konya'da İpek Yolu Sergisi ve Sempozyumu Gerçekleştirildi

Konya'da düzenlenen İpek Yolu Sergisi ve Sempozyumu'nda Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle önemli bir etkinlik gerçekleştirildi.

Konya'da İpek Yolu Sergisi ve Sempozyumu Gerçekleştirildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’un katılımı ile geçtiğimiz ay İstanbul’da gerçekleştirilen “Zamanını Aşan Miras” İpek Yolu Sempozyumu ve Sergisi’ne bu kez Konya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, İnsan ve Medeniyet Hareketi iş birliğiyle hazırlanan “Zamanını Aşan Miras; İpek Yolu Sergi ve Sempozyumu” Taş Bina Kültür Sanat’ta gerçekleşti. Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Tarihi İpek Yolu’nun; inancın, umudun, sevincin, kısaca tüm tarihin insanlığa göz kırptığı bir ticaret yolu olmasının ötesinde; aynı zamanda kültürlerin, medeniyetlerin ve fikirlerin kesiştiği bir buluşma noktası olduğunu belirtti.

Bakmadan Geçmeyin