adscode
adscode
adscode

Konya'da Oto Galeriden Alınan Otomobilin Sel Hasarı Çıktı

Konya'da bir kişinin hasarsız, boyasız ve 10 bin kilometrede diye oto galeriden beğendiği otomobilin yapılan detaylı ekspertizde motor bölmesindeki çamur lekelerinden sel hasarlı olduğu belirlendi.

Konya'da Oto Galeriden Alınan Otomobilin Sel Hasarı Çıktı

Konya'da bir kişinin hasarsız, boyasız ve 10 bin kilometrede diye oto galeriden beğendiği otomobilin kusuru, yapılan detaylı ekspertizde ortaya çıktı. S. B. , beğendiği 2023 model Fiat Egea otomobili inceledikten sonra satıcı tarafından hatasız, boyasız olarak bilgilendirildi. Ancak, aracı 10 bin kilometrede kontrol ettirmek için ekspertize götürdüğünde motor bölmesindeki çamur lekelerinden sel hasarlı olduğu ortaya çıktı. Bu durum karşısında aracı almaktan vazgeçen S. B. , otomobili iade etti.

Oto ekspertiz uzmanı Mustafa Köker, aracın sel hasarlı olduğunu belirterek, aracın geldiğinde 10 bin kilometre, hatasız, boyasız 2023 model olması nedeniyle alıcıların ekspertiz yaptırma konusunda kararsız kaldığını ifade etti. Köker, ikinci el araç alırken vatandaşların ekspertiz yaptırmayı ihmal etmemeleri gerektiğini vurguladı.

İkinci el araç alırken dikkat edilmesi gereken noktalar arasında teknik değerlendirme, araç geçmişi, aracın durumu, kaporta ve boya durumu, elektrik ve elektronik sistemlerin kontrolü, test sürüşü, yasal ve belgesel kontroller, güvenilir satıcı, pazarlık, servis kayıtları ve yedek anahtar ve donanımların varlığı gibi kriterler bulunmaktadır. Bu kontrollerin yapılması, alıcıların potansiyel riskleri minimize etmelerine ve güvenli bir alışveriş yapmalarına yardımcı olacaktır.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin