adscode
adscode
adscode

Konya'da Taşkın Koruma Göleti Projesi Sona Yaklaşıyor

KOSKİ, Necmettin Erbakan Üniversitesi kampüsü içerisindeki üç dere üzerinde yürütülen taşkın koruma göleti projesinde sona yaklaşıyor. Proje kapsamında 40 bin metreküp kapasiteli göletler inşa edilerek taşkınları önlemeyi hedefliyo

Konya'da Taşkın Koruma Göleti Projesi Sona Yaklaşıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ, Necmettin Erbakan Üniversitesi kampüsü içerisindeki üç dere üzerinde yürütülen taşkın koruma göleti projesinde sona yaklaştı.

Göletin inşaat sahasında incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, projenin bölgedeki su baskınlarını önlemeyi amaçladığını belirtti. Köyceğiz ve Yaka Caddeleri su baskınlarına maruz kalan bölgelerde, 5 bin metreküp kapasiteli bir gölet inşa edildi.

Ayrıca Dere Mahallesi tarafında 5 bin metreküp kapasiteli bir gölet daha yapıldı ve daha yukarılarda 10 bin metreküp kapasiteli bir gölet daha hizmete girdi.

Toplamda 40 bin metreküp kapasiteli göletler inşa edilerek taşkınları önlemeyi hedefleyen proje, şehir merkezinde meydana gelebilecek taşkınları absorbe ederek yerleşim yerlerini korumayı amaçlıyor.

Meram Yaka, Meram Dere ve Meram Köyceğiz'i de içine alan projenin diğer parçaları arasında Meram Köyceğiz ve Meram Dere mahallelerinde taşkın koruma göletleri yapılması da yer alıyor. Bu kapsamda, 1 adet kil dolgu gövdeli gölet ve 2 adet betonarme gövdeli gölet inşa edilerek olası afetlerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Projenin hayata geçirilmesi ile muhtemel can ve mal kayıplarının önlenmesi amaçlanıyor. Konya'nın ve üniversitenin geleceği için hayırlı olsun.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin