adscode
adscode
adscode

Konya'nın Selçuklu Başkenti Olmasının 927. Yılı Kutlandı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kutlamalar ve anma programıyla Konya'nın Selçuklu başkenti oluşunun 927. yılı kutlandı.

Konya'nın Selçuklu Başkenti Olmasının 927. Yılı Kutlandı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'nın Selçuklu Devleti'ne başşehir oluşunun 927. yılı kapsamında Darülmülk Kutlamaları ve anma programı düzenledi. Program, Selçuklu Sultanları'nın metfun bulunduğu Alaeddin Camii avlusunda gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Selçuklu Gülbank Duası ile başlayan programda, Prof. Dr. Mustafa Demirci de günün anlam ve önemini anlatan bir sunum yaptı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, programda yaptığı konuşmada Konya'nın başkent oluşunun 927. yılı vesilesiyle Selçuklu sultanlarına, kahraman askerlerine ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diledi.

Başkan Altay, Konya'nın medeniyetin gelişimine yön veren önemli bir şehir olduğunu vurgulayarak, şehrin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmaya devam ettiklerini belirtti.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Konya'nın Selçukluların ihtişamlı zamanlarının yaşandığı bir şehir olduğunu ve bu şehri hizmet etmenin büyük bir onur olduğunu ifade etti. Vali Vahdettin Özkan ise Konya'nın ilim, irfan ve medeniyetin cazibe merkezi olduğunu belirterek, Selçuklu döneminin önemine vurgu yaptı.

Programa katılan diğer konuklar arasında Konya İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da yer aldı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder