adscode
adscode
adscode

Konya Ovasında Hububat Hasadı Başladı

Uzmanlar, arpanın ardından buğday hasadının başlayacağını belirtirken, geçen yıla oranla ekim alanlarında artış yaşanırken, rekoltede yüzde 10 düşüş beklediklerini söyledi.

Konya Ovasında Hububat Hasadı Başladı

Konya Ovası'nda hububat hasadı başladı.

Uzmanlar, arpanın ardından buğday hasadının da başlayacağını belirtirken, geçen yıla oranla ekim alanlarında artış yaşandığını ancak kuralık nedeniyle rekoltede yüzde 10 kadar düşüş beklediklerini söyledi.

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Burak Kırkgöz, özellikle kıraç alanlarda beklenen kaliteyi yakalayamadıklarını ve bu yıl arpa rekoltesinde düşüş olabileceğini belirtti. Hasat döneminde çiftçilere erken hasattan kaçınmaları ve nem oranının yüksek olduğu tarlaları biçmemeleri konusunda uyarılarda bulundu. Konya Ovası'nda hububat üretimine büyük destek sağlayan Altınekin'de de hasadın aralıksız sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

İlçe Kaymakamı Muhammed Emin Baştürk, küresel iklim değişikliğiyle mücadele ettiklerini ve bu yıl rakamların biraz düşük olabileceğini ancak çiftçilerin umutlu olduklarını belirtti.

Geçen yılın rakamlarının altında olabileceği belirtilen hububat hasadı sürecinde çiftçilere verimli bir hasat dönemi geçirmeleri ve net rakamların tamamlanmasını beklemeleri tavsiye edildi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder