adscode
adscode
adscode

Koruğun Yaz Serinliği: Dondurma ve Şerbet

Koruk mevsiminin lezzetli ürünleri dondurma ve şerbet ile soğuk yaz günlerine ferahlık katıyor. Ege mutfağının vazgeçilmez lezzeti koruk, sağlık açısından da birçok fayda sunuyor.

Koruğun Yaz Serinliği: Dondurma ve Şerbet

Koruk, antioksidan ve bitkisel fenolikler açısından zengin bir vitamin kaynağıdır ve yaz aylarında serinlemek için yapılan şerbetin yanı sıra dondurma olarak da tüketilmektedir. Ege mutfağında sık kullanılan koruk, sindirim sistemi başta olmak üzere cilt hastalıkları ve kronik rahatsızlıkların tedavisinde önerilmektedir. 78 yaşındaki Ayhan Toran, Tire'de 56 yıldır dondurma, tatlı, kuru ve yaş pasta yapıyor.

Koruk suyunun yoğun tüketildiğini belirten Toran, koruğu Tire'deki Salı Pazarı'ndan aldığını ve mevsimin kısa olması nedeniyle suyunu derin dondurucuda muhafaza ederek depoladığını dile getirdi.

Koruğun ekşi tadını seven müşterilerine hafif ekşili koruk suyundan dondurma yapan Toran, doğal dondurmanın yapımında keçi sütü, salep, toz şeker ve damla sakızının önemine vurgu yaptı.

Aromalı meyvelerin dondurmasını yaptığını belirten Toran, meyvenin güzelliğinin ve temizliğinin önemli olduğunu vurgulayarak, meyvenin dondurmada vitamin kaynağı olduğunu da hatırlattı. Koruk mevsiminin kısa olması nedeniyle suyunu depolayan Toran, yaz kış istediği aromada dondurma yapabildiğini sözlerine ekledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder