adscode
adscode
adscode

Koruyucu Ailelerin Önemi Anlatıldı

Bakan Göktaş, koruyucu ailelerin çocuklara sağladığı sevgi ve şefkatin önemine vurgu yaptı.

Koruyucu Ailelerin Önemi Anlatıldı

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Koruyucu Aile Günü" programında yaptığı konuşmada, koruyucu ailelerin, ailesinden uzak düşen çocuklara evini açmaktan öte, sevgi ve şefkat dolu bir yuva, güvenli bir gelecek sunduğunu söyledi.

Göktaş, çocukların hayatlarına dokunarak, sağlıklı ve mutlu birer birey olarak yetişmelerini sağladıklarını belirterek, himayeleriyle "Gönül Elçileri Projesi"ne destek olan Emine Erdoğan'a şükranlarını sundu. Dünyayı güzelleştiren yegane şeyin çocukların tebessümü olduğunu dile getiren Göktaş, çocukların geleceğin teminatı, yarınların umudu olduğunu anlattı.

Bakan Göktaş, aileyi yuva yapan çocuk sevgisinin önemine vurgu yaparak, çocukların iyi yetiştirilmesinin toplumsal kalkınmanın önemli bir kriteri haline geldiğini vurguladı. Göktaş, koruyucu aile hizmetiyle çocukların eşit fırsatlarda hayata hazırlanmasını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Koruyucu aile hizmet modelinin uluslararası kurumlarca takdir alan bir program haline geldiğini ifade eden Göktaş, bu modelin Türkiye'de ve yurtdışında genişletilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Bakan Göktaş, koruyucu ailelerin çocuklara sağladığı sevgi ve şefkatin ülkenin şefkat ve merhamet şemsiyesini genişlettiğini vurgulayarak, koruyucu ailelerin yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder