adscode
adscode
adscode

Kosova'ya Türk Askerlerinin Gelişi

Türk askerlerinin 1999 yılında Kosova'ya intikal süreci ve halkın bu gelişe verdiği tepkiler

Kosova'ya Türk Askerlerinin Gelişi

Kosova'ya 4 Temmuz 1999'da NATO'nun Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapmak için intikal eden Türk Mehmetçikleri, 25 yıldır ülkenin güvenliğine ve kalkınmasına destek veriyor. Türk askerleri, sağlık, eğitim, kültür sanat ve altyapı gibi birçok alanda faaliyet göstererek Kosova'da yaşayan her topluluğa yardımcı oluyor.

NATO'nun Kosova'ya kara harekatı başlatmasının ardından Türk askerleri de 28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı bünyesinde oluşturulan Kosova Türk Tabur Görev Kuvveti ile ülkeye intikal etti. Türk askerleri, Prizren'e ulaştıklarında halk tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Türk bayraklarıyla donatılan meydanlarda, insanlar Türk askerlerini alkışlarla karşıladı. Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Fidan Brina Jılta, o dönemde yaşananları "Öyle bir coşku bir daha yaşanır mı bilmiyorum. " diyerek anlattı. Halkın Türk askerlerini karşılamak için bir araya gelerek meydanlara akın ettiğini ve o günü unutamadıklarını belirtti.

Kosova'nın bağımsızlık sürecine de değinilen haberde, 2008 yılında tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Kosova'nın, Sırbistan ile ilişkilerini normalleştirme çabaları ve Avrupa Birliği arabuluculuğunda yürütülen diyalog süreci ele alındı. Gerginliklerin yaşandığı kuzey Kosova'da, taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı vurgulandı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin