adscode
adscode
adscode

Kritik Hafta: Borsa, Altın ve Dolar Karar Zamanı

Borsa, altın ve dolar için kritik bir haftaya girilirken uzmanlar yatırımcılara önerilerde bulunuyor.

Kritik Hafta: Borsa, Altın ve Dolar Karar Zamanı

Kritik bir haftaya girdik ve borsa, altın ve dolar için karar zamanı geldi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, küresel piyasalar açısından bu haftanın çok önemli olduğunu vurgulayarak yatırımcıların Çarşamba gününe kadar karar vermeleri gerektiğini söyledi. Fed'in faiz kararının açıklanacağı 31 Temmuz 2024 Çarşamba gününe kadar bant aralıklarını belirten Memiş, "Bu hafta önemli. Salı günü Avrupa Bölgesi enflasyon verisi açıklanacak. Çarşamba günü ise Fed faiz kararını duyuracak. Bu nedenle yatırımcılar Çarşamba gününe kadar beklemeli ve kararlarını o zaman vermeli" dedi.

Borsa için 10 bin 800 puanın altının alım fırsatı olarak değerlendirildiğini belirten Memiş, bant aralıklarını 10 bin 750-11 bin 500 puan olarak açıkladı. Altın için ise ons altının 2 bin 360-2 bin 455 dolar aralığını takip etmesi gerektiğini ifade etti.

Gram altın yatırımcılarına ons altını takip etmeleri tavsiyesinde bulunan Memiş, gram altının 2 bin 520-2 bin 620 lira aralığında hareket etmesini beklediğini söyledi.

Dolar ve euro için düşüşlerin kalıcı olmayacağını belirten uzman, dolar/TL kuru için 32,94 lira, Avro/TL kuru için 35,76 lira seviyelerini belirtti. EUR/USD paritesinde ise 1,08-1,09 aralığını takip edeceğini söyledi. Gümüş fiyatları için de önemli bilgiler veren Memiş, emtia piyasalarının dolar karşısında Çarşamba gününe kadar ucuz olacağını belirtti. Gümüş için 27,90-29,30 dolar aralığını beklediğini ve gümüşün altına kıyasla ucuz kaldığını ifade etti. Özetle, yatırımcılar için önemli bir haftadayız ve dolar karşısında varlıkların değerlenmesi bekleniyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder