adscode
adscode
adscode

Küba İçişleri Bakanlığı ABD'nin Organize Ettiği Terör Projesini Engelledi

Küba İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre, ABD tarafından organize edilen terör projeyi engelledi. Detaylar haberde.

Küba İçişleri Bakanlığı ABD'nin Organize Ettiği Terör Projesini Engelledi

Küba İçişleri Bakanlığı, ABD tarafından organize ve finanse edilen bir terör projeyi engellediğini duyurdu.

Bakanlığın uzman birimleri tarafından yürütülen bir soruşturma sonucunda, ABD topraklarında planlanan eylemlerin ana faili Ardenis Garcia Alvarez'in operasyonla yakalandığı belirtildi.

Garcia Alvarez'in Küba'ya kaçak yollarla girdiği ve ülkede şiddet eylemleri gerçekleştirmek üzere plan yaptığı ve ateşli silahlar ile mühimmat getirdiği ifade edildi.

Geçtiğimiz aralık ayında Küba devleti, terörist eylemlerle bağlantılı oldukları gerekçesiyle düzinelerce kişi ve kuruluşu Ulusal Terörist Listesi'ne dahil etmişti. Listede, Havana'daki otelleri hedef alan bombalı saldırılara ve eski lider Fidel Castro'ya yönelik saldırılara karıştığı iddia edilen kişiler yer alıyordu.

ABD, Küba'yı terörle mücadelede tam iş birliği yapmayan ülkeler listesinden çıkarmış olsa da komünist ada hala terörü destekleyen devletler kara listesinde yer alıyor. ABD'nin 1962 yılından bu yana Küba'ya uyguladığı ticari ve mali ambargo ise devam ediyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder