Kültür-sanat Dünyasının Değerli İsmi Asım Gültekin'i Kaybettik

Ülkemizin kaybettiği değerli öğretmen ve kültür-sanat insanı Asım Gültekin'in vefatı

Kültür-sanat Dünyasının Değerli İsmi Asım Gültekin'i Kaybettik

Ülkemizin değerli öğretmen ve kültür-sanat insanı Asım Gültekin, 1975 yılında Amasya'nın Taşova ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatını başarıyla tamamlayan Gültekin, farklı illerde birçok okulda edebiyat öğretmeni olarak görev yaptı. 2008 yılında "Yılın Öğretmeni" seçilen Gültekin, öğrencileriyle yakından ilgilenerek gençleri teşkilatlandırdı.

Kültür-sanat alanında da önemli çalışmaları olan Gültekin, birçok derginin yayın hayatına başlamasına öncülük etti ve Türkiye Dergiler Birliği başkanlığını uzun yıllar sürdürdü. Ayrıca, Dünya Dergiler Birliği ile Dünya Türkçe Dergiler Birliğini kurarak uluslararası alanda da çalışmalar yaptı. Dil ve etimolojiye olan ilgisiyle Dil Evi Etimoloji Topluluğunu kurdu ve çeşitli yayınevlerine editör olarak hizmet verdi. Yazılarını birçok dergi ve gazetede yayınlayan Gültekin, kitapları ve etkinlikleriyle kültür-sanat dünyasına önemli katkılarda bulundu. 22 Temmuz 2020 tarihinde aramızdan ayrılan Gültekin, evli ve 2 çocuk babasıydı. Onun anısını yaşatmak için çalışmalarını sürdüren sevenleri ve öğrencileri, kendisini her zaman minnetle anacaklar.

Bakmadan Geçmeyin