adscode
adscode
adscode

Kültür ve Turizm Bakanlığından Türkiye'deki Arkeolojik Kazı Alanlarına Yatırım

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'deki arkeolojik kazı alanlarına yapılan yatırımları ve turizm faaliyetlerindeki gelişmeleri açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığından Türkiye'deki Arkeolojik Kazı Alanlarına Yatırım

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'deki arkeolojik kazı alanlarına yönelik çalışmaları ve turizm faaliyetlerini değerlendirdi. Bakan Ersoy, Türkiye'nin turizm potansiyeline dikkat çekerek, ülkenin turizmdeki hedeflerine ulaşması için projelerin devam ettiğini belirtti.

Yılın ilk 5 ayında Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısındaki artışa da değinen Ersoy, 31 Temmuz'da kesin verilerin açıklanacağını ve hedeflerine doğru ilerlediklerini söyledi. Arkeolojik çalışmalara da değinen Ersoy, geçen yıl bütçeyi artırarak kazı ve restorasyon çalışmalarını desteklediklerini ifade etti. Bu yıl da benzer şekilde bütçenin arttırıldığını ve arkeolojik çalışmalara önem verdiklerini vurguladı.

Kazı başkanlıklarına Türk koordinatör hocaların atanmasının da önemli bir adım olduğunu belirten Ersoy, Türk akademisyenlere kazı hafızasının aktarılmasının gerekliliğine işaret etti.

Ayrıca, Gece Müzeciliği uygulamasının da turizme katkı sağladığını belirten Ersoy, turistlerin gün batımından sonra antik şehirleri gezebilmelerinin önemine değindi. Bu uygulamanın turizm gelirini artırdığını ve sosyal medyada da ilgi gördüğünü ifade etti. Son olarak, kültür mirasının korunması ve turizmin geliştirilmesi için yapılan çalışmaların devam edeceğini söyledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder