Ahit Sandığı, Tevrat’a göre M.Ö. 13. yüzyılda İsrailoğulları tarafından inşa edildi ve Hz. Musa tarafından On Emir taşları içine yerleştirildi.
Sandık, uzun yıllar Kudüs’teki Süleyman Tapınağı’nın en kutsal bölümü olan Kutsalların Kutsalı’nda muhafaza edildi. Daha sonra M.Ö. 586 yılında Babil ordularının Kudüs’ü ele geçirmesiyle birlikte sandık da ortadan kayboldu.
Alternatif bir teoriye göre ise Ahit Sandığı, Etiyopya'ya götürüldü ve bugün Aksum'daki Azize Meryem Sion Kilisesi'nde saklanıyor.
Ancak bu iddiaya dair somut kanıtlar bulunmuyor.
CIA’NIN GİZEMLİ DENEYİ
CIA tarafından 1980’lerde yürütülen "Project Sun Streak" isimli deneyde, uzaktan algılama yeteneği olduğu iddia edilen bireylere farklı hedefler verildi.
5 Aralık 1988 tarihli bir CIA belgesine göre, “032” numaralı uzaktan algılayıcı, kendisine verilen koordinatlarda bir sandık bulunduğunu bildirdi.
"SANDIĞIN OLDUĞU BÖLGEDE ARAPÇA KONUŞMALAR VAR"
Tanımlamalarında, sandığın ahşap, altın ve gümüşten yapıldığını, üzerinde altı kanatlı bir melek figürü bulunduğunu aktardı.
Uzaktan görüntüleyicinin Ortadoğu'da bir yerde olduğunu iddia etmesine rağmen, Afrika ülkesi olan Etiyopya, büyük bir Arapça konuşan Müslüman nüfusa ve çok sayıda camiye ev sahipliği yapıyor.
Deney sırasında, sandığın yer altında, karanlık ve nemli bir ortamda saklandığını belirten uzaktan algılayıcı, çevrede Arapça konuşan insanların ve cami kubbelerine benzeyen yapılar olduğunu da gözlemlediğini iddia etti.
AHİT SANDIĞI'NIN KORUYUCULARI
CIA raporundaki en dikkat çekici ifadelerden biri, sandığın açılmasının ancak belirli kişiler tarafından mümkün olduğu iddiasıydı.
Uzaktan algılayıcı, yanlış bir şekilde açmaya çalışmanın "bilinmeyen bir güç" tarafından cezalandırılacağını öne sürdü.
İSLAM'DA AHİT SANDIĞININ YERİ
İslam’a göre Ahit Sandığı, Hz. Musa zamanında içinde Tevrat’ın levhalarının, bazı kutsal emanetlerin ve bereket getiren manevi unsurların saklandığı bir sandıktı.
Büyük bir kutsallık taşıyan bu sandık, zamanla kaybolmuştur. İslami kaynaklarda sandığın son akıbetine ve içeriğine dair net bir bilgi bulunmamaktadır.
AHİT SANDIĞINDAN KUR'AN-I KERİM'DE NASIL BAHSEDİLİR?
Kur'an-ı Kerim’de Ahit Sandığı (Tabut-u Sekine) hakkında doğrudan başka bir ayet bulunmamaktadır. Ahit Sandığı'na en açık şekilde işaret eden tek ayet Bakara Suresi 248. ayettir.
"Peygamberleri onlara şöyle dedi: 'Onun hükümdarlığının alameti, içinde Rabbinizden bir sekine (huzur) ve Musa ile Harun ailelerinin bıraktıklarından bir kalıntı bulunan sandığın size gelmesidir. Onu melekler taşıyacaktır. Eğer inanmış kimseler iseniz, bunda sizin için kesin bir delil vardır.'" (Bakara, 2:248)
AHİT SANDIĞINDA YER ALAN 10 EMRİN BUNLAR OLDUĞU DÜŞÜNÜLMEKTEDİR
Tek yaratıcıya inanacaksın.Putlara tapmayacaksın.Yaratıcının adını boş yere anmayacaksın.Şabat (Cumartesi) gününü kutsal sayacaksın. (Yahudi ve Hristiyan kaynaklarının kanıtlanmayan bilgilerine göre)Anne ve babana saygı göstereceksin.Öldürmeyeceksin.Zina etmeyeceksin.Çalmayacaksın.Yalancı şahitlik yapmayacaksın.Başkalarının malına göz dikmeyeceksin.Kur'an'da belirtilmişti! İşte bilim adamlarının ölüm anıyla ilgili yaptığı çarpıcı keşif!
GİZEM ÇÖZÜLÜYOR MU?
CIA'nın 2000 yılında gizliliğini kaldırdığı bu belge, birçok komplo teorisini yeniden alevlendirdi.
Ahit Sandığı gerçekten bulundu mu, yoksa bu paranormal araştırmalar sadece bir deneyin parçası mıydı?
Etiyopya, Kudüs veya Orta Doğu’nun başka bir bölgesinde olduğu iddia edilen sandık, tarihin en büyük gizemlerinden biri olmaya devam ediyor.
Gönder